Activiteiten

Clubavonden

Een keer per maand komen we bij elkaar voor een clubavond. Deze avond is meestal op een maandagavond van 20.00u tot 22.00u. Een terugkomend ritueel tijdens deze clubavonden is het bekijken en bespreken van elkaars foto's. Er is geen algemeen spreker hierbij, maar eenieder mag en kan reacties geven en vragen stellen. Ook hier geld de rode draad, dat we van elkaar leren. Mocht een of ander niet duidelijk zijn, kan er zonder schaamte vragen gesteld worden. Totdat we allemaal begrijpen waar we het over hebben.

Zo nu en dan komt er een gastspreker die wat verteld over een bepaald onderwerp. Soms is dat portretfotografie, soms landschapsfotografie of macrofotografie. Maar we proberen wel altijd in ieder geval één rondje van onze eigen foto's te bespreken. Mocht een Fotodier een idee hebben of een fotografisch onderwerp willen aandragen, dan kan dat uiteraard. We proberen dan zo spoedig mogelijk de wens te vervullen.

Clubuitjes

Vaak leer je de theorie tijdens de clubavonden. Dan hebben we de tijd om te vertellen waar we tijdens het fotograferen op moeten letten. Tijdens de clubuitjes kunnen we het geleerde in praktijk brengen. Weer geld hier de rode draad “kennis delen”. Samen weten we meer dan individueel en van proberen leert men. Door de ongedwongen sfeer wordt iedereen als gelijken gezien.

We proberen de clubuitjes zo gevarieerd mogelijk te maken. Soms is het thema Landschappen, Portretten, Macro, Actie of iets heel anders. Steven Langewouters en Peter Kanters zijn de personen die de clubuitjes regelen, maar iedereen mag en kan een idee aandragen. We proberen dan, wanneer mogelijk, het idee uit te voeren.

Clubuitjes zijn wel eens een eindje rijden. In deze gevallen zijn er een of meerdere Fotodieren die meegaan. De Fotodieren die hun auto ter beschikking stellen, hoeven dit natuurlijk niet voor niets te doen. Daarom hebben we een reiskostenregeling bij Fotodier.

De vergoeding is €0,50 per 10km. Wordt er dus 50km gereden (totaal voor heen en terug) dan is dit €2,50 per medereiziger. Mochten er in een auto minder passagiers zitten dan in de andere auto, dan wordt dit gedeeld over alle chauffeurs, zodat iedere chauffeur evenveel krijgt. Eventuele parkeerkosten worden gedeeld door alle deelnemers.

Publicatie

Iedere maand plaatst een lid van Fotodier een stukje in de Dierdonkse Gazet. Hierin mag het lid wat aan beurt is, zijn of haar foto's plaatsen. Wil je meer te weten komen over onze leden? Lees dan het ingezonden stukje van de fotodieren.